Kombucha trawa cytrynowa i kaffir 300ml, Brothers&Sisters

  • Dodaj recenzję:
  • 5907222215029
  • Producent: Brothers&Sisters
  • Kod producenta: 022383
  • Dostępność: Jest Jest
  • szt
  • 11,00 zł / szt

skład:

filtrowana woda, ekologiczna herbata Sencha, cukier trzcinowy bio, żywe kultury bakterii i drożdży, infuzja trawy cytrynowej i liści kaffiru.

 

KOMBU-CO???
Kombucha Brothers and Sisters to sfermentowana
herbata, która zawiera naturalne probiotyki, enzymy,
antyoksydanty, witaminy i zdrowe kwasy organiczne.
To orzeźwiający, lekko gazowany napój na bazie tylko
4 składników: wody, herbaty, cukru i mikroorganizmów.
Posmakuj zywego dobra!

SIĘGNIJ PO DOBRY FERMENT!
Bakterie probiotyczne wystepują w dobrze znanych Ci sfermentowanych
produktach: jogurcie, zakwasie czy kiszonych warzywach. Nasza kombucha
też je zawiera. Probiotyki sa naturalnym elementem flory bakteryjnej i wspomagają
działanie układu trawiennego i odpornościowego, a także produkują
witaminy, takie jak K i B12. My proponujemy zdrową porcję fermentu w orzeźwiającej
formie.

WŁAŚCIWOSCI KOMBUCHY

Kombucha wspomaga nasz układu trawienny. Zawiera korzystne mikroorganizmy,
które zasiedlając układ pokarmowy, produkuja enzymy wspomagające
efektywne trawienie, usprawniające usuwanie resztek pokarmowych. Dodatkowo
jest naturalnym detoksykantem – pomaga oczyścic krew i wzmacnia efektywność
działania układu immunologicznego. Zawiera między innymi witaminy:
B1, B2, B3, B6, B12 i C oraz minerały, w tym: żelazo, magnez, sód, potas, wapń,
miedz i cynk.

Jakie właściwości zdrowotne ma kombucha?
Opracowania naukowe podają, że kombucha działa antyseptycznie, antyoksydacyjnie i oczyszcza wątrobę. Na podstawie opisów użytkowników kombuchy przypuszcza się, że jej dobroczynne właściwości są następujące:
  • wzmacnia układ immunologiczny
  • zmniejsza ryzyko występowania nowotworów
  • zapobiega chorobom układu krążenia
  • poprawia działanie układu pokarmowego
  • reguluje apetyt
  • wpływa korzystnie na włosy i skórę
  • poprawia koncentrację
  • zmniejsza ogniska zapalne
  • reguluje poziom cukru i cholesterolu we krwi, przez co chroni przed
  • cukrzycą
  • łagodzi objawy reumatyzmu i dny moczanowej
  • przeciwdziała zakłóceniom równowagi kwasowo-zasadowej organizmu
  • łagodzi objawy menopauzy
  • wpływa kojąco na układ nerwowy



JAK POWSTAJE
NASZA KOMBUCHA?

Zaparzamy wysokiej jakości organiczną zieloną herbate Sencha Grade 1
i dodajemy do niej ekologiczny cukier trzcinowy, kultury drożdzy i zdrowych
bakterii w postaci SCOBY (Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast). Podczas
3-tygodniowego procesu fermentacji prawie cały cukier i związki zawarte w
herbacie zostaja strawione przez bakterie i drożdze, a następnie przemienione
w korzystne dla naszych organizmów substancje chemiczne, kwasy organiczne,
antyoksydanty, witaminy i enzymy. Na koniec procesu nasza kombucha ma
bardzo mało cukru i kalorii oraz niskie pH, co jest charakterystyczne dla produktów
fermentowanych.