Chleb żytni ze słonecznikiem na zakwasie EKO - Piekarnia "Na zakwasie"

  • Dodaj recenzję:
  • kodkrótki-duplikat61
  • Producent: Piekarnia "Na zakwasie"
  • Dostępność: Jest Jest
  • szt
  • 12,60 zł / szt

ZAMÓWIENIA NA TEN PRODUKT PRZYJMUJEMY DO PONIEDZIAŁKU DO GODZ. 14.00

Ostatnie zamówienie,piekarnia zawiesza działalność.

Chleb SŁONECZNIKOWY na zakwasie - 100% żytni

Chleb słonecznikowy na zakwasie. 100% mąki żytniej z rolnictwa ekologicznego ze słonecznikiem z rolnictwa ekologicznego.
Skład: 
- mąka żytnia*
- woda źródlana
- ziarno słonecznika*
- sól morska
- zakwas żytni

* - Składnik z rolnictwa ekologicznego
  • Tradycyjna receptura na zakwasie żytnim:
  • Tradycyjna receptura na zakwasie żytnim:
  • Tradycyjna receptura na zakwasie żytnim:
  • Łączny czas zakwaszania mąki i wyrastania ciasta 29h. <BR />Zobacz w FAQ dlaczego czas jest tak ważny.
Informacje dodatkowe: 
- zaczyn żytni dwufazowy 24h
  • Czy wiesz że:
  • Zakwas zawiera rozmnożone bakterie kwasu mlekowego.

    Bakterie kwasu mlekowego zwiększają przyswajalność mikroelementów z mąki.

    W mące obecne są związki rakotwórcze, które zakwas skutecznie eliminuje.

    Długi czas zakwaszania ma kluczowe znaczenie dla pełnego wykorzystania zalet zakwasu.

    Chleb na zakwasie z mąki razowej ma mniej węglowodanów, ma niski indeks glikemiczny i nie jest tuczący.

    Zakwas naturalnie konserwuje a pieczywo na zakwasie pozostaje długo świeże.

  • Chleb na zakwasie pomaga odbudować korzystną florę bakteryjną układu pokarmowego.

    Pieczywo razowe dłużej utrzymuje uczucie sytości oraz reguluje poziom cukru we krwi.